Ketua FAM: Ini Hadiah Buat Rakyat Malaysia!

Football5Star.com – Ketua federasi sepak bola Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd amin, mengucapkan terima kasih kepada timnasnya. Terutama setelah mengalahkan Indonesia dalam Kualifikasi Piala Dunia 2022, di Stadion Bukit Jalil, Selasa (19/11) lalu. Menurutnya kemenangan 2-0 ini bak hadiah buat rakyat Malaysia.

Seperti diketahui, Malaysia memang membuat Indonesia tak berdaya sekali lagi. Dua gol dari Safawi Rasid tak mampu dibalas satu pun oleh Timnas Indonesia meski sempat mendapat hadiah penalti.

Menurut Datuk Hamidin, pasukan Tan Cheng Hoe, memang belakangan tampil membaik. Kemenangan itu membuat mereka terus menjaga asa ke Piala Dunia dan maju ke Piala Asia 2023.

vocketfc.com

“Terima kasih kepada seluruh barisan tim kepelatihan, pengurus, Datuk Wira Mohd Yusoff Mahadi, dan Datuk Majais bersama kapten Aidil Zafuan serta semua pemain,” ungkap Datuk Hamidin dikutip Sinar Harian Malaysia.

Mereka juga berterima kasih kepada Ultras Malaya yang tak henti-hentinya memberikan teror kepada Timnas Indonesia. Doa dan semangat yang ditularkan membuat Timnas Malaysia kian terbakar untuk menang.

“Mereka memberikan semangat dan mendoakan timnas di manapun. Pendukung memang mengharapkan kemenangan, ini penutup yang baik di 2019. Ini hadiah buat rakyat Malaysia,” tutup dia.